Peppol BIS (EHF 3.0) med Logiq

Peppol BIS (EHF 3.0) med Logiq

Publisert 04.02.2020, 00:00

Flere opplever nå at fakturaene som sendes og mottas mellom mottakere i Peppol nettverket ikke blir godkjent. Logiq håndterer overgangen fra EHF til Peppol BIS.

 

Logiq har kunder i hele Norden som sender og mottar via aksesspunktnettverket Peppol. Ved aktivt å følge retningslinjer fra Digitaliseringsdirektoratet DigDir (tidligere DIFI), har vi kunnet tilby våre kunder det riktige servicenivået for hvordan en best skal kunne forholde seg til endringene som til enhver tid gjelder innenfor Peppol.

Vi har tidligere informert om overgangen fra EHF 2.0 til EHF 3.0, i artikler og webinarer. Den nye normen for faktura som ble gjennomført i Europa i 2019 innebar at Peppol BIS 3.0, formatet for faktura og kreditnota måtte tilpasses dette. Den offisielle datoen for overgang til Peppol BIS 3.0 var 8. januar 2020, men vi ser likevel at ikke alle aksesspunkt overholdt fristen.

 

KONTAKT OSS FOR EN PRAT OM HVORDAN VI RASKT KAN HJELPE DERE Å KOMME I GANG MED PEPPOL BIS 3.0 (EHF 3.O)

EHF eller Peppol BIS?

Først, for å rede ut av begrepene – EHF, Elektronisk Handels Format, er det norske standardformatet for elektroniske handelsdokumenter. Siden 1.januar 2019 ble dette det obligatoriske formatet, felles for hele Europa. Dette formatet er kjent som Pepppol BIS 3.0, men er i Norge betegnet som EHF 3.0. Der EHF tidligere var en norsk variant av Peppol formatet, er EHF 3.0 nå kompatibelt med Peppol BIS 3.0 formatet.

Den største forskjellen mellom eldre og siste versjon av EHF er først og fremst at EHF 3.0 samsvarer med Peppol BIS 3.0, og at de særnorske tilpasningene er tatt bort.

Se bort fra dette dersom dere allerede har gått over til Peppol BIS 3.0, eller fått bekreftet at deres fakturaer er konverterbare til/fra EHF 3.0.

Hva er nytt i Peppol BIS 3.0?

Blant endringene finner vi:

  • Vedleggshåndtering
  • Mindre bruk av attributter
  • Endring i kodelister

Vi har samlet noen av spørsmålene som kommer til vår Servicedesk på vår  FAQ. 


Kontakt oss dersom du vil høre mer om hvordan Logiq kan bidra til at deres selskap kan sende godkjente som validerer mot Peppol BIS 3.0! 

Skriv inn ditt navn, hvilket selskap du representerer, telefonnummer og e-post adresse, så kontakter vi deg!