Laster Hendelser
  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

NOBB Konferansen 2018

Detaljer

Start:
18.10.2018, 08:00
Slutt:
19.10.2018, 17:00
Hendelse Kategori:
Hjemmeside:
https://byggtjeneste.no/nobbkonf/

Arrangør

Byggtjeneste
Hjemmeside:
www.byggtjeneste.no

Sted

Radisson Scandinavia, Oslo
Holbergsgt. 30
Oslo, N-0166 Norge
+ Google Map

Produktdata – en forutsetning for fremtidig konkurransekraft

Byggenæringen er opptatt av standardisering og bærekraft. Strukturerte produktdata direkte fra kilden i henhold til felles standarder er helt nødvendig for at byggenæringens aktører skal kunne bruke dataene i sitt arbeide med å forbli konkurransedyktig, og evne å levere på globale ønsker om mer bærekraft.

Hvorfor er dette relevant for produsenter, handelen, byggherre, entreprenøren, arkitekter – hele verdikjeden? Løsningen ligger i at all informasjon knyttes til det enkelte produkt gjennom produktdataene. Det er først når alle aktører tar i bruk en felles plattform av  standardiserte produktdata vi får til fri flyt av informasjon gjennom verdikjeden.

Produktdataene setter premissene for innkjøp og bruk i ulike byggeprosesser, og effekten av bruk defineres dermed gjennom hvor godt produsentene faktisk dokumentere sine varer. Hvis man ikke prioriterer vedlikehold  av produktinformasjonen og følger utviklingen risikerer man å miste konkurransekraft.

Årets konferanse tar tak i behovene i verdikjeden med Norsk Byggevarebase som kilde til produktdata gjennom inspirerende foredrag fra ulike brukergrupper i byggenæringen. Program er under utarbeidelse, les mer under fanen «Program».

 

NOBB – Norsk Byggevarebase har i år 25 års jubileum. Gjennom disse årene har innholdet blitt utviklet i struktur og kvalitet og er aktivt i bruk gjennom hele byggenæringens verdikjede. Informasjonen eies og vedlikeholdes av «kilden» som er alle produsentene av produktene og brukes i den enkelte aktør sitt IT system gjennom integrasjoner som gjør det mulig å presentere produktdata direkte i den enkelte arbeidsprosess.