Bertel O. Steen velger Logiq

Bertel O. Steen velger Logiq

Da Bertel O. Steen så behovet for å optimalisere deres digitale fakturaflyt, henvendte de seg til Logiq.

Bertel O. Steen er en av Nordens største aktører innen salg og servicetjenester for personbiler, varebiler, lastebiler og busser. De håndterer en stor mengde handelsdokumenter, bl.a for deres innovative tjenester som bildeling og online leasing.

For deres inngående faktura krevdes det hjelp for å effektivisere arbeidet. Et av problemene var at referansene kunne være plassert på forskjellig plasser i forsendelsen, og i noen tilfeller mangle. Dette førte til mye manuelt merarbeid.

«For å kunne få faktura direkte på flyt til korrekt mottaker så er vi avhengige av en referanse som er unik i det enkelte selskap», sier Ingunn Amundsen, Direktør Kompetansesenter lønn og regnskap hos Bertel O. Steen.

 

Løsningen på problemet – Logiq Dokumentkontroll

Logiq satte opp Logiq Dokumentkontroll for kunden – en tjeneste som bl.a. søker gjennom dokumentet og flytter referansene til korrekt plass. Der referansen mangler, settes det en fast referanse/ressurs for mottak.

Dette er tiltak som Bertel O. Steen tidligere måtte gjøre manuelt. Med Logiq Dokumentkontroll har de fått automatisert manuelle prosesser knyttet til inngående faktura der referansene har vært feil eller manglet. Dette gjør at effektiviteten i behandlingen av dokumentene er langt bedre enn tidligere.

De har fortsatt en del manuell dokumenthåndtering, men de konverteres nå stegvis over til elektroniske dokumenter.

Vi arbeider løpende med å forbedre EHF-graden i konsernet, sier Amundsen.

 

Mer effektiv fakturaflyt

Bertel O.Steen opplever nå mer effektiv fakturaflyt og mindre manuell håndtering – fra fakturaen kommer inn og til den er ute hos korrekt bestiller/mottaker. Dokumentkontroll fra Logiq bidrar til å frigjøre og omdisponere ressurser til andre oppgaver. 

Logiq Dokumentkontroll har bidratt til å optimalisere vår fakturaprosess. Vi opplever Logiq som en profesjonell og verdiskapende samarbeidspartner, og vi har et nært og godt samarbeid med dem. Logiq leverer også med høy kvalitet i forbindelse med implementering av nye valideringsregler.

Les mer for informasjon om Logiq Dokumentkontroll.

 


Om Bertel O. Steen

Bertel O. Steen AS importerer bilmerkene Mercedes-Benz, Kia, Peugeot, Citroën, DS, Opel, smart®, Setra og Fuso til Norge. Hovedtyngden av salget skjer gjennom konsernets egeneide forhandlerkjede, Bertel O. Steen Detalj AS.

Selskapet er også en stor aktør innen bilfinans, verksteddrift og eiendomsvirksomhet. Bertel O. Steen ble etablert i 1901 og har ca. 2 500 medarbeidere. Hovedkontoret ligger i Lørenskog kommune.