Milepæl for svensk elektronisk faktura

Milepæl for svensk elektronisk faktura

Publisert 09.03.2022, 11:51

NEA eRegister er det svenske adresseregisteret for digital forretningskommunikasjon. Frem til nå har registeret kun vært tilgjengelig for VAN-operatørene.

Med den siste oppdateringen og den nye hjemmesiden er registeret nå åpent for alle som ønsker å søke etter digitale forretningsadresser.

NEA (Nätverket för Elektroniska Affärer) er en medlemsdrevet svensk interesseorganisasjon. De tilbyr et nøytralt og uavhengig nettverk for alle som er interessert i, eller aktive innen, elektronisk handel.

For å øke tempoet på digitaliseringen i Sverige har medlemmene i NEA (VAN-operatørene) samarbeidet for å etablere et sentralt register med digitale forretningsadresser. Dette registeret (NEA eRegister) kan benyttes for å finne ut om et selskap har mulighet til å sende og motta elektroniske handelsdokumenter.

Frem til nå har dette registeret kun vært tilgjengelig for VAN-operatørene, men forrige uke ble nettsiden www.neaeregister.se lansert som et lett tilgjengelig og åpent oppslagsverk. Dette innebærer at et hvert selskap selv kan benytte denne nettsiden til å finne ut om deres handelspartnere kan sende og motta elektroniske handelsdokumenter.