Nominert til Innovasjonspris

Nominert til Innovasjonspris

Publisert 07.08.2019, 00:00

Sammen med samarbeidspartner Holte AS og kunde Gausdal Landhandleri er Logiq nominert til prisen Byggenæringens Innovasjonspris 2019.

Prisen deles ut under Bygg Reis Deg i oktober.

Strategisk fokus på innovasjon

Digital byggevarehandel er en løsning der entreprenør og byggmester kan bestille varer direkte fra eget system. Løsningen ble lansert i januar 2019 og er et resultat av godt samarbeid mellom Gausdal Landhandleri, Holte og Logiq. Det er Logiq som håndterer all informasjonsflyt mellom partene. For å ivareta informasjonsbehovet benyttes NeB Supply Material, som er det nyeste formatet med den største informasjonsbredden for bransjen.

Logiq har et strategisk fokus på innovasjon, og er derfor meget stolte av nominasjonen. Prosjektet har hatt flere støttespillere som GS1, Virke, Bygg 21, Norsk Byggtjeneste og BIM Verdi samt flere sentrale pilotkunder.

 

Administrerende direktør i Logiq, Knut Rosness, uttaler

Nominasjonen kommer fordi vi sammen har arbeidet hardt for å øke digitaliseringen av verdikjeden i byggebransjen, bl.a. ved at aktørene får på plass digitale ordrer, ordrebekreftelser og pakksedler. Dette gjør at deltakende bedrifter effektiviserer drift og logistikk og får bedre kontroll.

Heldigital byggeprosess

I dag gjøres bestillinger av byggevarer i all hovedsak via telefon, i møter eller pr e-post. Det er mange problemer knyttet til logistikk på en byggeplass, mangel på varemottak, brekkasje og svinn. Dette fører til mye manuell oppfølging og arbeid, noe som resulterer i redusert lønnsomhet, effektivitet og kontroll.

Denne løsningen er et steg på veien til en heldigitale byggeprosess.  Handel samhandler med kundens systemer og informasjonen utveksles ved å bruke åpne standarder og kunden bestiller direkte fra kalkylene i sin løsning. Bestilleren har direkte tilgang til korrekte priser, tilgjengelighet på produkter og dokumentasjon på varene. Sik oppnås full kontroll i byggeprosjektet.

Bestilling av varer og materialer er en viktig forutsetning for en heldigital byggeprosess. Kontroll i vareflyten gir i tillegg til å spare tid og penger i hvert prosjekt, bedre kontroll over logistikk og økonomi.

Åtte nominerte til innovasjonsprisen

For femte gang skal Byggenæringens Innovasjonspris deles ut til et firma, en organisasjon eller et team som har gjort en særlig innsats når det gjelder innovasjon knyttet til prosesser, produkter og tjenester samt bidratt til en mer bærekraftig og konkurransedyktig byggenæring. Løsningen skal være i funksjon og skal kunne dokumentere økt konkurransekraft og verdiskapning.

Vinneren blir kåret under Byggenæringens Innovasjonskonferanse, fredag 18.oktober under Bygg Reis Deg-messen. Bygg Reis Deg 2019 arrangeres 16.- 19. oktober 2019 på Norges Varemesse på Lillestrøm.

Vi ses der!

 

De 8 nominerte kandidatene er som følger, i uprioritert rekkefølge:

  • «Foamrox» levert av Foamrox AS
  • «Solstein – flat Skarpnes» levert av Sun-Net AS
  • «BlueProof Green» levert av Protan AS og Bergknapp AS
  • «Concise Collection» levert av Talgø Møre Tre AS
  • «Bim-kiosk» levert av Rufo AS
  • «Spacemaker» levert av Spacemaker AS
  • «Digital Byggevarehandel» levert av Gausdal Landhandleri AS, Holte AS og Logiq AS
  • «Papirløs byggeplass» levert av Statsbygg AS

Les artikkelen på Bygg Reis Deg her.